Абсолютно всеки човек може да бъде интересен. Но това се случва

...
 Абсолютно всеки човек може да бъде интересен.
Но това се случва
Коментари Харесай

Навиците на екстремно скучните хора

 Абсолютно всеки човек може да бъде забавен.
Но това се случва много по-естествено при някои хора, в сравнение с при други.

Ако се опасявате, че има риск да се превърнете в ходещо приспивателно за тези към вас, то Businessinsider.com показва няколко типичен навика на скучните хора, които би било хубаво да не повтаряте.

Изданието употребява образци от портала Quora.

Скучните хора водят небалансирани диалози

Вместо да намерят темп и баланс сред това да приказват и да слушат, скучните хора нормално избират единствено едната прекаленост.

Потребител на Quora назовава тези прояви „ асиметрия ” сред момента, в който би трябвало да даваш и този, в който би трябвало да взимаш. Или казано с други думи – слушането и говоренето би трябвало да бъдат в баланс за сполучлива връзка.

Скучните хора нямат преценка за останалите хора в диалога



Ако сте отегчителен, то вероятно пропускате някои прояви на езика на тялото на вашия събеседник. Потребител на Quora счита, че скучните хора непрекъснатото пренебрегват това, което споделя езика на тялото. 

„ Не съм заинтригуван от това, което казваш, само че клатя глава на няколко секунди, единствено с цел да бъда вежлив. ” Скучните хора нормално не съумяват да схванат дали обстановката е точно такава. 

Скучните не умеят да разсмиват хората



Хуморът показва „ когнитивна еластичност ”: способността да се огледа над нещо от разнообразни вероятности. Скучните хора нормално нямат изразено това качество. Провокирането на смях нормално носи позитиви в живота и кариерата.

Скучните хора няма какво да прибавят в диалога

Скучните, само че гласовити хора имат вяра, че са най-интересните хора в помещението, а тези, които са скучни, само че нормално безмълвни, вършат тчно противоположното – имат вяра, че никой не желае да чуе какво имат да кажат. И в двата случая това носи скука на близките.

Скучните хора постоянно вършат едни и същи неща



Потребител в Quora се оплаква от другари, които вървят в една и съща механа всеки уикенд и същински се сърдят, кохато той не може да се причисли, така е решил да прави други неща – да посети музей, да прочете книга или да се отдаде на туризъм.

„ Това, което прави човек отегчителен, е да живееш живот без многообразие ”, счита той.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР